Agenda

AGENDA

 

  • lezing 'Jagen en verzamelen'

zaterdag 25 januari 2020, 14.00-16.00 uur

Op 25 januari geven Margriet Kemper en Florette Dijkstra ieder een lezing bij de tentoonstelling Jagen en verzamelen, te zien op de bovenverdieping van De Ketelfactory. Het is een tentoonstelling met een archief-achtig karakter, vol seriële werken en verzamelingen van Margriet Kemper en Florette Dijkstra. Zij jagen ieder op eigen manier op wat voorbijgaat maar niet gemist kan worden. Jagen en verzamelen als een manier van (over)leven.

Margriet Kempers kunstenaarschap is sterk hybride. Ze schrijft in haar wekelijkse blog ‘De vos op maandag’ over kunst en leven, over literatuur in het bijzonder. Daarnaast schrijft zij ook poëzie. Ze organiseert avonden rond boeken en werkt samen met HW Werther aan korte absurde filmpjes en aan HET ALBUM-project. Haar beeldende werk is de laatste jaren gericht op het maken van tekeningen op klein formaat. De tekeningen groeien uit tot grote reeksen, de allerkleinste worden getoond in postzegelalbums. In De Ketelfactory presenteert ze deze werken voor het eerst. Verzamelen is voor haar een zorgvuldig ontwikkelde levensvorm geworden.

Florette Dijkstra schrijft over kunst, zoals in Rumoer - over het begin van kunst, maar geregeld schrijft ze ook fictie. In haar teksten en beelden gaat het altijd over kunst en het ontstaan van kunst. De tekeningen die ze in De Ketelfactory laat zien, bestaan uit reeksen over bepaalde onderwerpen, zoals: alle werken in haar privécollectie, de werkkamers van schrijvers en kunstenaars, een reconstructie van het oeuvre van een vergeten kunstenaar. Voor haar is schrijven en tekenen een poging om wat voorbijgaat samen te vatten, zodat het toch nog een tijdje blijft.

  • 'Highlighting Skin' - tour

zaterdag 8 februari 2020, 14.00-15.15 uur

Gids Cilia Batenburg neemt je mee door de expositie - gratis.
Graag aanmelden via deketelfactory.nl

  • distillatie 'Reflections'

zondag 8 maart 2020, 14.00-19.00 uur

Een inspirerend programma met medewerking van onder andere Ernst van Alphen en Rory Pilgrim.
Kim Everdine Zeegers verzorgt de videoportretten van de kunstenaars. Meer informatie over het programma binnenkort op de website en in de nieuwsbrief.

Kosten: € 25 p.p., inclusief een maaltijd en de publicatie Highlighting Skin.

Reservering verplicht via deketelfactory.nl

  • 'Highlighting Skin' - tour

zaterdag 14 maart 2020, 14.00-15.15 uur

Gids Cilia Batenburg neemt je mee door de expositie - gratis.
Graag aanmelden via deketelfactory.nl

  • 'Highlighting Skin' - finissagetour

zondag 5 april 2020, 14.00-15.15 uur

Gids Cilia Batenburg neemt je op de laatste dag van de tentoonstelling mee door de expositie - gratis.
Graag aanmelden via deketelfactory.nl