Agenda

AGENDA

 

  • Distillatieweekend

zaterdag 11 mei, 10.00 - 18.00 uur
zondag 12 mei, 13.00 - 19.00 uur

De distillatie stil is een weekend met lezingen, muziek en performances over stilte. Op twee locaties in Schiedam, resp. het Wennekerpand en de Westvestkerk, wacht u een gevarieerd programma waarin kunstenaars, musici, schrijvers en performers de stilte op onverwachte manieren benaderen.

Lees meer.....

  • Rondleidingen tijdens festival Proef! de Plantage

Data: zaterdag 25 en zondag 26 mei.  Net als tijdens voorgaande edities is De Ketelfactory weer aanwezig tijdens het festival Proef! de Plantage in het mooie stadspark voor onze deur. I.s.m. yogadocent en stilteliefhebber Rianne Collignon creëert De Ketelfactory een beetje stilte in de Plantage. Op zowel de zaterdag en de zondag begeleidt Rianne een korte stiltewandeling door stadspark De Plantage naar De Ketelfactory alwaar kunsthistorica Cilia Batenburg een rondleiding door de expositie 'stil' zal geven. Deelname is gratis. Tijden van de rondleidingen worden snel bekend gemaakt.

  • film 'The Tea Explorer'

Data: zondag 9 juni 2019. De film van ontdekkingsreiziger Jeff Fuchs over de Tea Horse Trail te zien tijdens Pinksteren. De filmvertoning is gratis. Wel graag aanmeldingen via info@deketelfactory.nl

Lees meer....

  • stiltegesprekken

Datum: zaterdag 15 juni 2019, 14.00-16.00 uur

Onder leiding van Petra Speelman (Stilte Ned.werk) onderzoeken we deze middag de impact van stilte in onze communicatie, in ons eigen leven en in de samenleving.

  • stiltehuiskamer

Datum: zondag 23 juni, 11.30-13.00 uur

Ervaar stilte in gezelschap o.l.v. yogadocent Rianne Collignon.

Lees meer.....

  • lezing Kester Freriks

Datum: 27 juni, 20.00-21.30 uur

In de Bibliotheek Schiedam is Kester Freriks te gast bij het Literair Gezelschap en vertelt over zijn boek 'Stilte, ruimte, duisternis'.

  • workshop 'Hartslag van de Aarde'

Datum: zondag 30 juni 2019, 10.00-16.00 uur

M.m.v. kunstenaar Kuang-Yi Fu, grafisch ontwerpster Corine Datema, en Arita Baaijens, ontdekkingsreiziger en bioloog.

Lees meer.....

  • finissage

Datum: zondag 14 juli 2019