Agenda

distillatie ‘ENGELENDEEL’

datum: 11 maart 2018, 13.30 tot 19.00 uur, incl. diner

Wat is echt? Wat is onecht? Wanneer spreken we van een vervalsing? Hoe verdwijnt iets of wordt iets weer teruggebracht?

De Distillatiedag van Diederik Klomberg in De Ketelfactory en de Noletloodsen belooft een spannend en gevarieerd evenement te worden! Geheel in lijn met thema’s uit de tentoonstelling ATTRACTION / REJECTION en de bijbehorende publicatie ENGELENDEEL worden bovenstaande vragen onderzocht in een gesprek, een lezing en aan de hand van fragmenten uit documentaires, live muziek en poëzie.

Illustere figuren passeren de revue: een goed bedoelende vervalser/mecenas, een geheimzinnige en productieve muzikant waarvan decennialang niemand wist wie hij was en een techneut/uitvinder die niets van schilderen wist maar het geheim van Vermeer denkt te hebben ontmaskerd. Aansluitend wordt het getoonde en het belang ervan in een gesprek tussen Diederik Klomberg en Roland Groenenboom uitgediept.

In haar lezing neemt fysisch antropoloog drs. Maja d’Hollosy het publiek mee in de fascinerende wereld van gezichtsreconstructie. d’Hollosy is als archeoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is met haar bedrijf Skullpting een van de weinige Nederlanders die door een combinatie van forensische wetenschap, archeologie, anatomie en boetseerkunst een (soms eeuwenoude) schedel weer een gezicht geeft.

Tijdens het laatste programmaonderdeel verzorgen schrijfster/dichteres Noor Roelofs en audioavonturier Mike Roelofs een optreden waarin middels muziek en tekst op een andere manier vorm wordt gegeven aan de eerder uitgediepte thema’s. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner.

Kosten: € 15 inclusief diner. Aanmelden via info@deketelfactory.nl.

gratis rondleiding

zondag 18 maart 2018 van 14.00 tot 15.15 uur

Kunst ingewikkeld? Welnee! Gids en kunsthistorica Cilia Batenburg neemt je mee door de tentoonstelling. De rondleiding – die meer weg heeft van een wandelend tafelgesprek dan een hoorcollege op locatie –  zet deze keer een vergrootglas op het werk van Diederik Klomberg.  De rondleiding is gratis, graag wel even aanmelden via info@deketelfactory.nl.

finissage rondleiding

zondag 8 april 2018 van 14.00 tot 15.15 uur

Laatste kans! Tijdens deze laatste dag geeft gids en kunsthistorica Cilia Batenburg nog één laatste rondleiding (die meer weg heeft van een wandelend tafelgesprek dan een hoorcollege op locatie) door de tentoonstelling ‘ATTRACTION / REJECTION‘. De rondleiding is gratis, graag wel even aanmelden via info@deketelfactory.nl.