Agenda

Ketelsalon 2 = vol
zondag 28 mei – 15:00u tot 17:00u

De tweede Ketelsalon wordt gehouden door kunstenaar en schrijfster Florette Dijkstra en gaat over verdwijning, vergeten en de dood in kunst en literatuur. Dijkstra zal aan de hand van kunstenaars en schrijvers als Virginia Woolf, Marcel Proust, Hito Steyerl, Gary Hill, Patricia De Martelaere en anderen onderzoeken wat het betekent om iets blijvends achter te laten in een wereld die hysterisch snel verandert.

Na de lezing houdt kunstcritica en gastcurator Lucette ter Borg een rondleiding door de solo-tentoonstelling van Femmy Otten, ONE YEAR IN TEN, die op dit moment in De Ketelfactory is te zien. Ook in het werk van Otten draait het om vertraging en uitrekken van tijd, om te komen tot de essentie van dingen.
Na afloop van de lezing en rondleiding zijn er drank en nootjes.

Wondhout-tour in het kader van ‘PROEF! de Plantage’
zaterdag 10 juni – 15:00u tot 16:30u
zondag 11 juni – 15:00u tot 16:30u

Femmy Otten laat er grote stukken van helemaal uit Australië komen. Maar ook in de Plantage is het voor de oplettende kijker te vinden: wondhout. Deze speciale rondleiding in het kader van ‘PROEF! de Plantage’ zet de zintuigen op scherp en de hersens aan het werk. Gids en kunsthistorica Cilia Batenburg neemt je via de bomen van het oudste Nederlandse stadspark mee naar de fragiele, fijnvormige wondhoutbeelden van Femmy Otten in De Ketelfactory. We verzamelen ons om 15:00 uur in het park bij ‘de jurk’ van Esther Zitman. De tour is gratis. Goed te combineren met het Jeneverfestival op loop afstand van het park.

Gratis vaderdagrondleiding  
zondag 18 juni – 14:00u tot 15:15u

Neem je vader mee naar De Ketelfactory! Tijdens deze speciale Vaderdagrondleiding door de expositie ONE YEAR IN TEN van Femmy Otten krijgen alle vaders de publicatie én een kleine verrassing cadeau! Graag wel even aanmelden via info@deketelfactory.nl

Distillatie
zaterdag 24 juni – 11:00u tot 15:00u

Programma volgt.
Plaats: De Ketelkantine, Buitenhavenweg 34, Schiedam. Maximaal 50 personen.
Kosten inclusief biologische lunch: € 17,50.
Opgeven via info@deketelfactory.nl

Gratis Finissage rondleiding  
zondag 16 juli – 14:00u tot 15:15u

Kunst ingewikkeld? Welnee! Gids en kunsthistorica Cilia Batenburg neemt je mee door de tentoonstelling. De rondleiding – die meer weg heeft van een wandelend tafelgesprek dan een hoorcollege op locatie –  zet dit maal een vergrootglas op het werk van Femme Otten. Otten onderzoekt schoonheid in hout, gips en op papier. In die media maakt ze elegante, aan archetypische figuren uit de Griekse en Egyptische mythologie denkende beelden, die tegelijkertijd hedendaags zijn.

De rondleiding is gratis, graag wel even aanmelden via info@deketelfactory.nl