Agenda

AGENDA

 

  • distillatie 'Reflections'

zondag 8 maart 2020, 14.00-19.00 uur

Elke tentoonstelling bij De Ketelfactory kent een Distillatie: een verdiepingsmiddag waarbij de inspiratiebronnen van de kunstenaar(s) centraal staan. De Distillatie die onderdeel vormt van Highlighting Skin heet 'Reflections'.

Zondag 8 maart bieden we een inspirerend programma aan met lezingen van Ernst van Alphen en dermatoloog Marianne Crijns. We vertonen de film 'Software Garden' van Rory Pilgrim (winnaar Prix de Rome 2019) en de videoportretten van Ina van Zyl en Michael Kirkham. Inloop vanaf 13.30 uur en we sluiten af met een heerlijke maaltijd.

Kosten: € 25 p.p., inclusief de maaltijd en de publicatie Highlighting Skin.
Aanmelden verplicht via info@deketelfactory.nl.

  • 'Highlighting Skin' - tour

zaterdag 14 maart 2020, 14.00-15.15 uur

Gids Cilia Batenburg neemt je mee door de expositie - gratis.
Graag aanmelden via deketelfactory.nl

  • 'Highlighting Skin' - finissagetour

zondag 5 april 2020, 14.00-15.15 uur

Gids Cilia Batenburg neemt je op de laatste dag van de tentoonstelling mee door de expositie - gratis.
Graag aanmelden via deketelfactory.nl

zaterdag 18 april 2020, 15.00-18.00 uur

Dit fotoproject wil de herinnering aan twee eeuwen unieke samenwerking op het gebied van handel en kennis met Japan via Deshima (Nagasaki) op beeldende wijze onderzoeken, samenvatten en naar het heden tillen. Het bestaat uit drie ongelijksoortige series, die elkaar hartstochtelijk complementeren. Heden wordt aan verleden, feit aan fictie geknoopt.

De Draak van het Wit woont in het gebied dat vroeger op kaarten blanco werd ingetekend. Door ontdekking of verovering verschuift zijn woongebied. Cartograaf, ontdekkingsreiziger, handelaar, kunstenaar en fotograaf, allemaal zijn ze op zoek naar de Draak van het Wit. Wanneer hij hem ontdekt, komt de reiziger thuis. Wat rest is verbeelding.