Agenda

AGENDA

 

zondag 24 november, 14.00-15.15 uur

Rens Horn en onze gids Cilia Batenburg nemen je mee door de tentoonstelling en laten je op een andere manier naar de fotowerken kijken.

Gratis, wel graag even aanmelden via info@deketelfactory.nl.

  • boekpresentatie 'Rumoer - over het begin van kunst'

zondag 24 november, 15.30-16.30 uur

In De Ketelfactory gaat Margriet Kemper in gesprek met Florette Dijkstra over haar nieuwe boek 'Rumoer – over het begin van kunst' (Uitgeverij IJzer, 2019).
Eerder publiceerde De Ketelfactory twintig verhalen van Dijkstra in 'Oerstof', het boek dat bij de tentoonstelling 'Snapshot of a larger order' verscheen. Enkele van die verhalen maken nu deel uit van de ruim zestig verhalen in 'Rumoer'. Een grote verzameling korte teksten over denkers, schrijvers, kunstenaars en beelden. Van de oude Grieken tot de oude Chinezen, van Morandi tot Hanna Ahrendt, van Susan Sontag tot Patricia de Martelaere. Elk verhaal is een afdaling naar het begin van de kunst: niet alleen in het verre verleden, maar ook op elk moment waarop een kunstenaar iets maakt. Voorafgaand aan het gesprek houdt Margriet Kemper een korte inleiding.

Na afloop van de boekpresentatie is op de zolderverdieping de tentoonstelling 'Jagen en verzamelen – of hoe te leven' te zien. Het kleine oppervlak herbergt een tentoonstelling met een archief-achtig karakter van seriële werken en verzamelingen van Margriet Kemper en Florette Dijkstra. Op een nader te bepalen tijdstip geven zij elk een lezing die ingaat op de inhoud van de tentoonstelling.

We sluiten af met een drankje.

Gratis, maar aanmelden verplicht via info@deketelfactory.nl.

  • distillatie 8 hours between

zondag 1 december, 14.00-18.00 uur

We starten de verdiepingsmiddag om 14.00 uur in De Ketelfactory met het videoportet van Miho Kajioka gemaakt door Kim Everdine Zeegers, gevolgd door een lezing van Frits Gierstberg, curator van het Nederlands Fotomuseum. Hij zal zijn licht laten schijnen over het belang van fotopublicaties. Na de pauze starten we het videoportret van Rens Horn waarna schrijver en kunstenaar Florette Dijkstra toepasselijk werk zal voorlezen uit haar nieuwste boek ‘Rumoer’. Na het bekijken van de expositie 'time    travel' verplaatsen we ons naar de Fenix Music Factory in Rotterdam waar we een introductie krijgen van pianobouwer Henk Hupkes. We sluiten de dag af met een pianoconcert van Jeroen van Vliet. Rond 17.30 uur praten we na met een hapje en een drankje.

Prijs: € 20, inclusief de publicatie time travel.

Reservering verplicht via info@deketelfactory.nl.

zondag 22 december, 14.00-15.15 uur

Rens Horn en onze gids Cilia Batenburg nemen je mee door de tentoonstelling en laten je op een andere manier naar de fotowerken kijken.

Gratis, wel graag even aanmelden via info@deketelfactory.nl.

Na de rondleiding heffen we het glas!