‘ATTRACTION / REJECTION’
Diederik Klomberg

27 januari 2018 - 8 april 2018

Voor de tentoonstelling ATTRACTION / REJECTION ensceneert Diederik Klomberg een installatie die zich laat lezen als een choreografie waarin aantrekking en afwijzing centraal staan. De bezoeker completeert de choreografie van deze illusoire installatie door zich door de tentoonstellingsruimte te bewegen.

Maar, de bezoeker is niet het enige wezen in deze ruimte…
Wie zijn ze?
Waar komen ze vandaan?
Waar zijn ze naar op weg?
En, (hoe) kun je met ze in contact komen?

Gastcurator: Roland Groenenboom

Diederik Klomberg (Oisterwijk, 1963) woont en werkt in Rotterdam. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Bosch (1984-1988) en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht (1988-1990). Hij stelde tentoon o.a. in Museum Boijmans Van Beuningen en TENT in Rotterdam, in Lokaal 01 in Breda en het CBK in Dordrecht, en heeft op tal van plekken in de openbare ruimte monumentale sculpturen gerealiseerd.

teaser

distillatie ‘ENGELENDEEL’

Datum: 11 maart 2018
Met medewerking van: Roland Groenenboom, Maya d’Hollosy, Noor Roelofs en Mike Roelofs

In het eerste deel toont Kim Everdine Zeegers het videoportret van Diederik. Vervolgens spreken Diederik en Roland met het publiek over drie documentaires. We verwonderen ons over Vermeer en de zoektocht van Tim Jenison om een Vermeer te kunnen namaken. Zo weinig als we over Vermeer weten, nog minder weten we over de mysterieuze muzikant Jandek. Even wonderlijk, maar daarentegen wel geheel in de openbaarheid, opereert vervalser Mark Landis.

Na de gesprekken over het bovenstaande neemt forensisch antropoloog drs. Maja d’Hollosy het stokje over. Zij leert ons over gezichtsreconstructies en de scheidslijn tussen de verbeelding en de wetenschap bij het maken van een reconstructie. Na een korte wandeling naar de Ketelkantine brengen Noor en Mike Roelofs poëzie en muziek samen met een hypnotiserend optreden. Vervolgens wordt de innerlijke mens verwend door een heerlijke maaltijd van Enno Lobo en Manon de Bie.

videoportret

publicatie

Bij de opening van de tentoonstelling is het kunstenaarsboekje ‘ENGELENDEEL’ gepresenteerd, samengesteld door Diederik Klomberg en Roland Groenenboom.
bestellen

artikelen

ATTRACTION / REJECTION – Lost Painters

pers

persbericht