• Nu te zien
  • Verwacht
  • Archief
Michael Kirkham, Weeping Man, 2010, 60 x 80 cm, olieverf op doek. Privé collectie, Amsterdam.
Ina van Zyl, The Idea And Its Shadow (after Roger Doyle), 2008, 50 x 100 cm, olieverf op linnen. Privé collectie, Bilthoven. Fotografie Peter Cox, courtesy Galerie Onrust, Amsterdam

‘Highlighting Skin’
Michael Kirkham en

Ina van Zyl

18 januari - 5 april 2020

Een ontmoeting tussen licht en huid: zo kun je de schilderijen van Ina van Zyl en Michael Kirkham omschrijven. Voor beide kunstenaars is de huid het dunne grensvlak tussen binnen en buiten – kwetsbaar, gehavend en soms glanzend in het licht. Het leven van de figuren in de schilderijen van Kirkham en Van Zyl speelt zich vooral onderhuids af.

In de tentoonstelling Highlighting Skin komen de werken in één ruimte samen. Uitgangspunt is het gelijknamige essay van Ernst van Alphen, die ook de werken voor de tentoonstelling koos.

De dubbeltentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen Galerie Onrust, Galerie Gerhard Hofland en De Ketelfactory. Het idee is van Boudi Eskens van Galerie Onrust, Amsterdam.

distillatie ‘Reflections’

zondag 8 maart 2020, 14.00-19.00 uur

Elke tentoonstelling bij De Ketelfactory kent een Distillatie: een verdiepingsmiddag waarbij de inspiratiebronnen van de kunstenaar(s) centraal staan. De Distillatie die onderdeel vormt van Highlighting Skin heet ‘Reflections’.

Zondag 8 maart bieden we een inspirerend programma aan met lezingen van Ernst van Alphen en dermatoloog Marianne Crijns. We vertonen de film ‘Software Garden’ van Rory Pilgrim (winnaar Prix de Rome 2019) en de videoportretten van Ina van Zyl en Michael Kirkham. Inloop vanaf 13.30 uur en we sluiten af met een heerlijke maaltijd.

Kosten: € 25 p.p., inclusief de maaltijd en de publicatie Highlighting Skin.
Aanmelden verplicht via info@deketelfactory.nl.

teaser

publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Highlighting Skin, met daarin afbeeldingen van de getoonde werken en het essay van Ernst van Alphen. De publicatie verschijnt in een Nederlands- en Engelstalige versie.

pers/artikelen