Cursus ‘Stil zitten’

Cursus Stil Zitten

Wat laat zich zien als je stil gaat zitten? Als je stopt met de interne dialogen? Als je innerlijk schouwt? Kijkt naar de fysieke sensaties in het zitten? De gedachten en gevoelens die verschijnen in de stilte? De verwachtingen, meningen, ideeën en overtuigingen? En hoe is in die stilte de adem en de adembeweging? Ervaar je de stilte, de ruimte? Wat gebeurt er als je hier dagelijks een moment voor inruimt?

Naast het verdiepende (zelf)onderzoek, leren deelnemers tijdens deze kennismakingscursus over goede zithoudingen, behulpzame technieken vanuit de yoga en meditatie en dienen de bijeenkomsten om ervaringen en inzichten te delen en vragen te beantwoorden. We doen dit in samenwerking met yogaschool Yoia in de expositie ‘stil‘ in De Ketelfactory. Omringd door honderden stilteverbeeldingen maken we kennis met het stilzitten.

De cursus bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur en wordt gegeven op maandagavond. Lesdagen zijn: 25 maart, 1 april, 8 april en 15 april van 19.30 tot 21.00 uur. De cursus wordt begeleid door Romanie Noordegraaf, yoga- en meditatiedocent, oprichter van Yogastudio Yoia en directeur van Samsara Yoga Docentenopleiding.

Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar info@deketelfactory.nl. De deelnamekosten bedragen € 45 voor 4 lessen. De lessen kunnen niet los worden geboekt. Minimaal 6, maximaal 16 deelnemers.