film The Tea Explorer

Een van de eerste activiteiten die De Ketelfactory organiseerde tijdens de tentoonstelling ‘stil’ was een theeceremonie. De Canadese Jeff Fuchs – ontdekkingsreiziger, bergbeklimmer en schrijver – kwam op 10 maart vertellen over zijn onderzoek naar de oorsprong van thee. Jeff is de enige westerling die de 5.000 km lange route van ‘The Tea Horse Road’ heeft afgelegd, een dertienhonderd jaar oude handelsroute.

Aan de hand van filmfragmenten en foto’s gemaakt tijdens zijn 7,5 maand durende reis, belichtte hij de rol die thee speelt in het verbinden van de Himalayabevolking met de mensen in o.a. Zuidoost-Azië en China.

U kunt hier de trailer van zijn film ‘The Tea Explorer’ bekijken. De film duurt ca. 75 minuten en heeft een aantal belangrijke onderscheidingen gekregen.

Op veler verzoek vertoont De Ketelfactory de film nu in zijn geheel. Onder het genot van een kopje thee kunt u in het filmzaaltje van De Ketelfactory de film in alle rust komen bekijken op Eerste Pinksterdag, 9 juni, om 13.30 uur en om 15.30 uur.

Aanmelden via info@deketelfactory.nl, vol=vol!