• Nu te zien
  • Verwacht
  • Archief

‘De Reis’
De Ketelfactory

16 oktober 2021 - 16 januari 2022

Een nieuwe tentoonstelling maar dit keer is alles anders. De bezoeker wordt de reiziger die in het kader van het 12,5 jarig bestaan op een speciale manier begeleid wordt. Men reist langs de geschiedenis en ontwikkeling van De Ketelfactory. Niet alleen de expositieruimte en het gebouw van De Ketelfactory spelen een prominente rol, ook zal de plek en de ruimte eromheen betrokken worden bij deze reis. Het startpunt ligt in het stadspark De Plantage. Daar kan de reiziger aan de hand van een app op geheel eigen wijze naar De Ketelfactory lopen. Informatie wordt de reiziger op verschillende manieren aangereikt. Dit kan historisch en feitelijk zijn, maar ook associatief en poëtisch.

De plek waar De Ketelfactory zich bevindt en waar de afgelopen 12,5 jaar zoveel mogelijk was, is op verschillende manieren verbonden aan Distilleerderij Nolet. Deze context, inclusief het mecenaat, de fabriek, de molen en hun loodsen aan de overkant van het water, wordt meegenomen in de route.

Maar eerst maakt de reiziger in De Ketelfactory een wandeling door het hele gebouw. Er is een traject uitgezet om specifieke invalshoeken en onderliggende fascinaties van De Ketelfactory te belichten. Elke ruimte zal de zintuigen op een andere wijze prikkelen, de verbeelding activeren of uitnodigen tot reflectie, relevant voor de signatuur van De Ketelfactory.

Verschillende kunstenaars zijn gevraagd voor het ontwerpen van een installatie of het aangaan van een samenwerkingsverband voor specifieke ruimtes, zoals Ton van der Laaken, Roland Schimmel en Winnie Teschmacher. Andere kunstenaars die nieuw werk tonen zijn Wineke Gartz, Elsa Hartjesveld, Aldo Hoeben en Kim Everdine Zeegers. Aan schrijfster en reiziger Arita Baaijens is gevraagd haar visie op De Plantage te delen met de bezoeker.

Reis je mee?

Gratis tickets verkrijgbaar vanaf 1 oktober.

pers

PERSBERICHT – Projectruimte De Ketelfactory Schiedam sluit na 12,5 jaar

Ketelfactory Schiedam stopt na 12,5 jaar; Nolet Distillery heeft andere plannen met het pand, Sandra Don in AD Waterweg, 30 juli 2021

Projectruimte De Ketelfactory sluit na 12,5 jaar met tentoonstelling, Het Nieuwe Stadsblad, 4 augustus 2021

Dit is waarom de Ketelfactory Schiedam zo geliefd was onder publiek én kunstenaars, Sandra Don in AD Waterweg, 5 augustus 2021

interview met Winnie Teschmacher, programma ‘Aan de Schie’ bij SCHIE FM, 7 augustus 2021

interview met Winnie Teschmacher, SCHIE TV, 10 augustus 2021