distillatie stil

distillatie stil

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van De Ketelfactory deze keer geen Distillatiedag maar een Distillatieweekend! Op zaterdag 11 en zondagmiddag 12 mei is De Ketelfactory volop aanwezig in het historische centrum van Schiedam.

De distillatie stil is een weekend met lezingen, muziek en performances over stilte. Op twee locaties in Schiedam wacht u een gevarieerd programma waarin kunstenaars, musici, schrijvers en performers de stilte op onverwachte manieren benaderen. Aanleiding is de gelijknamige tentoonstelling in De Ketelfactory. Daar is te zien dat stilte niet alleen over de afwezigheid van geluid gaat, maar ook over ruimte, leegte en tijd. 

Aankondiging in het Nieuwe Stadsblad

zaterdag 11 mei

Het Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam – 10 tot 18 uur 

In het Wennekerpand vertelt shinto-meester Paul de Leeuw over stilte en hoort u Indiase klassieke muziek, uitgevoerd door Ad Groot en Toss Levy. Kester Freriks gaat in gesprek met Rob Vrakking, Olphaert den Otter geeft een lezing over de stilte van het heelal en Florette Dijkstra houdt een onmogelijke lezing over stilte. Tussendoor zijn er korte intermezzo’s door Ellen van Rossum en Cézanne Tegelberg, en krijgt u een lunch. We sluiten de dag af met een drankje.

zondag 12 mei

Westvestkerk, Westvest 90, Schiedam – 13 tot 19 uur

In de Westvestkerk hoort u composities van Anthony Fiumara, uitgevoerd door Aart Strootman en de componist zelf. Maria Blaisse spreekt over de stilte in haar werk en Arita Baaijens vertelt over de stilte van de woestijn. Tussendoor zijn er korte intermezzo’s door Ellen van Rossum en Cézanne Tegelberg. Het programma eindigt met een stiltewandeling door het Plantagepark. In De Ketelfactory sluiten we de dag af met een feestelijke borrel. 

kosten

zaterdag 11 mei: € 30 (inclusief lunch)
zondag 12 mei: € 20 (inclusief hapje en drankje)
beide dagen: € 45

reserveren

Reserveren is verplicht via info@deketelfactory.nl. Geeft u hierbij s.v.p. aan welke dag(en) u wenst deel te nemen.

publicatie

Tijdens de distillatiedagen verschijnt de publicatie stil, met de werken uit de gelijknamige tentoonstelling en teksten over stilte die zijn gekozen door de kunstenaars. De publicatie is te koop op de verschillende locaties.
Tijdens het distillatieweekend krijgt u een speciale korting. 

organisatie en productie distillatie: Winnie Teschmacher
redactie publicatie: Florette Dijkstra
vormgeving publicatie: Berry van Gerwen