stiltehuiskamer

stiltehuiskamer

Op zondag 23 juni transformeert De Ketelfactory in een stiltehuiskamer. Een stiltehuiskamer als plek middenin de stad om samen te komen in stilte. Om in gezelschap woorden even te laten voor wat ze zijn en op die manier stilte te laten spreken. De stilte die er eigenlijk altijd al is, maar o zo snel en vaak bedekt wordt. Wat laat zich zien, wat laat zich horen in de stilte?

Omringd door de vele stilteverbeeldingen uit de expositie ‘stil’ begeleidt yogadocent en stilteliefhebber Rianne Collignon de bezoekers om drie kwartier in stilte samen te zijn. Daarna bezoeken we, nog steeds in stilte, de expositie. Ervaar je kunst anders in stilte? Geeft het stil zijn vooraf en tijdens het kijken een extra verdieping of focus? Na het bekijken van de expositie praten we na over onze ervaringen en vertelt gids en kunsthistorica Cilia Batenburg meer over de diverse stilteverbeeldingen en de jubileumexpositie ‘stil’.

Rianne Collignon woont in Schiedam Noord op de grens met de polders en natuurgebied van Midden-Delfland waar zij onder andere stiltewandelingen organiseert. Ook geeft zij yogalessen bij Yogastudio Yoia.

De stiltehuiskamer en rondleiding is van 11.30–13.00 uur en is gratis. Tussen 11.30-11.45 uur inloop. Hou er rekening mee dat je het koud kunt krijgen tijdens het stilzitten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@deketelfactory.nl.

Afbeelding: Christiaan Kuitwaard, Woensdag, 24-10-2018