‘Snapshot of a larger order’

16 april 2016 - 17 juli 2016

Zie de website ‘Snapshot of a larger order’!

snapshot de film

De Ketelfactory knalt uit zijn voegen!
Vanaf 16 april aanstaande tonen twintig kunstenaars nieuw werk in en om de Nolet Loodsen in Schiedam. Op het reusachtige vloeroppervlak van 6000 vierkante meter komen hun beelden samen. Een aantal werken zijn te zien op het buitenterrein en zelfs in delen van de stad Schiedam. Drie maanden lang, met elke week nieuwe activiteiten rond de tentoonstelling!

een terrein vol kunst en cultuur

Tijdens de kunstmanifestatie worden lezingen, rondleidingen, theateroptredens, muziekavonden en educatieve projecten georganiseerd. Kunst, filosofie, literatuur, theater en muziek ontmoeten elkaar drie maanden lang in de Nolet Loodsen.
In het pop-up restaurant De Ketelkantine kunt u genieten van biologische lekkernijen.

voor iedereen is er iets te beleven en te doen

De bezoekers kunnen de tentoonstelling individueel bekijken, maar er staan ook gidsen voor u klaar. Kunstenaars, kunstcritici en filosofen leiden u op bepaalde momenten graag rond en gaan het gesprek met u aan over wat er is te zien.
Voor de jongere bezoekers zijn er educatieve programma’s, waarmee zij op een actieve manier de kunst in de tentoonstelling kunnen benaderen.

drie publicaties en een video

Bij de kunstmanifestatie verschijnen drie publicaties en een videofilm.
Alle bezoekers ontvangen de ‘Wandelgids’ bij hun toegangskaartje. Een gids met beschrijvingen en afbeeldingen van de werken in de tentoonstelling, korte biografieën van de kunstenaars en een plattegrond van het tentoonstellingsterrein.
Daarnaast verschijnt een boek met literaire verhalen over het ontstaan van kunst en met foto’s over de totstandkoming van ‘Snapshot of a larger order’. Bijgevoegd is het videoportret van de kunstenaars, ‘Movement towards a larger order’.
Ook verschijnt ‘De Kijker’, een krant waarin professionele kijkers aan het woord zijn over hun benadering en ervaring van de tentoonstelling.

van de wereld

Voor ‘Snapshot of a larger order’ werkten kunstenaars Robert Zandvliet en Harry Haarsma samen met bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit Laurens Ten Kate. Hier een film door www.zinweb.nl over hun project ‘Van de wereld’.

publicatie

Bij de tentoonstelling is het boek ‘Oerstof’  verschenen met literaire verhalen over het ontstaan van kunst en met foto’s over de totstandkoming van ‘Snapshot of a larger order’. Met teksten van Florette Dijkstra en foto’s gemaakt door Guus Rijven. De DVD is samengesteld door Kim Everdine Zeegers.
bestellen

movement of a larger order

Bij de expositie maakte Kim Everdine Zeegers de film Movements of a larger order. De twintig kunstenaars uit Snapshot of a larger order laten zien welke locatie of handeling hun inspiratie in beweging zet en hen aanspoort tot het maken van een kunstwerk.

foto’s ⓒ Guus Rijven