Vriendenactiviteit

Exclusief voor de Vrienden van De Ketelfactory

Drie culturele organisaties in Schiedam: De Ketelfactory, het Stedelijk Museum Schiedam en de Stichting KunstWerkt organiseren deze zomer een gezamenlijke activiteit voor hun Vrienden. Dat doen zij om hun eigen Vrienden in contact te brengen met andere Vrienden maar ook om hen kennis te laten maken met interessante locaties waar zij misschien nog niet eerder geweest zijn.
Met als uiteindelijke doel het versterken van de ‘culturele humuslaag’ in Schiedam!

Wat gaan we doen op zaterdag 13 juli?

We starten bij De Ketelfactory (Hoofdstraat 44). Inloop vanaf 13.00 uur, er staat koffie, thee en wat lekkers voor u klaar. U heeft de gelegenheid om de tentoonstelling ‘stil’ te bezoeken.

Om 14.00 uur start de wandeling door de prachtige Plantage, onder de bezielende leiding van bomenexpert Huib Sneep. Hij wijst u op de vele bijzondere bomen en struiken, elk met hun eigen verhaal. En wist u dat er maar liefst ruim 10 kunstwerken in het park te ontdekken zijn?

Vanaf 15.00 uur wordt u verwacht in het museum aan de Hoogstraat. Daar staat een verfrissend drankje voor u klaar en kunt u (gratis) de tentoonstellingen bezoeken:

  • Meesterlijke vrouwen (t/m 8 september)
  • Van CoBrA tot boorolie (t/m 6 oktober)
  • Rothko & ik (t/m 5 januari)
  • Erik Mathijssen en In de Hoogstraat (t/m 6 oktober)

Om 16.30 uur lopen we door naar KunstWerkt aan de Boterstraat 81, waar de tentoonstelling ‘Onbewoonde kamers’ te bezoeken is (eveneens t/m 14 juli). Om 17.00 uur verzorgt curator Zhanhong Liao samen met Zhifei Chang een performance, speciaal voor de Vrienden!

We sluiten af met een borrel en lekkere hapjes.

En dat is nog niet alles! Elke organisatie heeft speciaal voor alle Vrienden een cadeau beschikbaar gesteld. Als dank voor uw steun bieden wij u graag een verrassingstas met inhoud aan.

Wilt u Vriend worden van De Ketelfactory? Voor slechts € 25 voor de rest van dit jaar. U kunt u hier aanmelden.