‘A-un’
Roosmarijn Pallandt

5 juni - 25 juli 2021

In haar solotentoonstelling neemt Roosmarijn Pallandt (1977) de bezoeker mee naar een andere wereld. Een multidimensionale installatie waarin alles beweegt zonder ophouden, net als adem – A-un in het Japans. 

Sinds 2010 maakt Pallandt reizen naar afgelegen gebieden, in onder andere Tibet, Peru, Mexico en Japan, waar de elementen het ritme bepalen. Waar zij in nauw contact met de inheemse bevolking op de plek zelf, de ziel en hun verbondenheid met de plek probeert te vangen. De aarde is voor hen een levende wereld, een oud bezield verband, waar alles spreekt, pulseert en vibreert. Mens, dier, plant, water en licht en zelfs het geluid van de in een bergmassief gestolde tijd. 

De expositie beslaat een serie autonome werken bestaande uit foto’s, films, audio en weefsels uit boombast vezel die zij in nauwe samenwerking met lokale wevers heeft gemaakt. Kenmerkend in haar werk is de intense diepte, gelaagdheid en concentratie. Hoe dat kosmische ritme van A-un aanvoelt, wordt duidelijk in De Ketelfactory. 

Het geheel als partituur van een magische plek. 

Voor actuele informatie over de tentoonstelling kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

videoportret

publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie A-un, met een tekst van Frits de Coninck. De publicatie is tweetalig (NL en EN) en is binnenkort beschikbaar via onze webshop.

teaser

artikelen

Roosmarijn Pallandt. La métamorphose de la forme / Metamorphosis of Form – Rachel Morón in TLmag

pers

persbericht

interview met Cilia Batenburg, programma ‘Onder Ogen’ bij SCHIE TV, 5 juni 2021