‘S’
Juul Kraijer

6 maart - 9 mei 2021

TICKETS

Als de Nederlandse kunstenaar Juul Kraijer (1970) naar een slang kijkt, ziet ze schoonheid, elegantie en de perfecte balans tussen lichaam en kracht. Ze ziet niet de angst die veel mensen voor slangen koesteren, maar wel het gevaar dat van het dier kan uitgaan.

Het is die combinatie van aantrekkingskracht en gevaar die ervoor heeft gezorgd dat de slang een belangrijke rol speelt als drager van magische betekenissen in tal van rituele praktijken en godsdiensten over de hele wereld. In Kraijers artistieke praktijk, die sinds haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam gekenmerkt wordt door ragfijne surrealistische tekeningen en fotografie, is de slang vanwege al die redenen uitgegroeid tot een van de voornaamste inspiratiebronnen.

teaser

In De Ketelfactory richt Juul Kraijer nu de solotentoonstelling ‘S’ in, met tekeningen, geënsceneerde foto’s, rituele objecten, nog nooit in het openbaar getoonde, fonkelnieuwe collages en een grote, driedelige video-installatie. Kraijers protagonisten – mens en slang – bewegen zich over alle verdiepingen van De Ketelfactory. Alles in de onwerkelijk mooie, haast surrealistische en toch ingetogen solotentoonstelling ‘S’ staat in het teken van de slang en de mens die buiten de tijd zijn, buiten individualiteit zijn, en buiten onze kenbare cultuur bestaan.

videoportret

publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie S, met tekst van Wouter Welling en interviews over de slangensessies met Ferry Torrez en de modellen. De publicatie is tweetalig (NL en EN) en is beschikbaar via de webshop.
bestellen

pers

persbericht

interview met Juul Kraijer en Winnie Teschmacher, programma ‘Chris Natuurlijk’ op Radio Rijnmond, 13 maart 2021

interview met Winnie Teschmacher, SCHIE FM, 13 maart 2021

interview met Cilia Batenburg, programma ‘Onder Ogen’ bij SCHIE TV, 10 maart 2021

Medusa komt tot leven – Paolo van de Velde in De Telegraaf, 15 maart 2021

Een albinoslang is geel – Toef Jaeger in NRC, 18 maart 2021

S’, Fotoexpositie.nl, 24 maart 2021

Slangenmens – Stefan Kuiper in de Volkskrant, 26 maart 2021

Ode aan de slang – Maaike Abma voor Museumtijdschrift.nl, 7 april 2021

reserveer een ticket voor uw bezoek

Om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven de tentoonstelling ‘coronaproof’ te bezoeken, zijn de openingstijden gedurende deze periode voorlopig verruimd naar dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelding voor een tijdslot van 45 minuten is verplicht. U kunt HIER uw keuze maken waarna u per e-mail een bevestiging ontvangt. Eén ticket is geldig voor 1 persoon, maximaal 4 personen per tijdslot.

Mocht u alsnog onverhoopt verhinderd zijn dan wordt u vriendelijk verzocht uw reservering te annuleren, ofwel via EventBrite ofwel door te mailen naar info@deketelfactory.nl. Dan krijgen andere mensen ook nog de kans om de tentoonstelling te bezoeken.