Het Geheugentheater
Niek Hendrix

30 september tot en met 24 december 2017

In ons dagelijkse leven worden we overladen met visuele prikkels. Beelden bepalen een belangrijk deel van onze werkelijkheid. Ze brengen boodschappen over, zonder dat we er steeds bij stilstaan of die waar zijn of niet.

Niek Hendrix maakt schilderijen die hij baseert op reeds bestaande beelden en plaatst ze in grote kabinetten. Via het schilderen en rangschikken van de beelden, wil hij er achter komen waarom beelden worden gemaakt en op wat voor manier ze op ons inwerken. Hoe vertalen wij de boodschap die een beeld wil overdragen, en waarom accepteren we hem de ene keer wel en de andere keer niet? Door een grote verscheidenheid aan beelden met elkaar te combineren, botsen verschillende werkelijkheden op elkaar en komen nieuwe verbindingen tot stand. Verbindingen die ons op een andere manier over waarheid en werkelijkheid doen nadenken.

In De Ketelfactory bouwt Niek Hendrix zijn monumentale kabinetten uit tot een ruimtevullende installatie.

Niek Hendrix (1985) studeerde ondermeer aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Hij nam deel aan tal van groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Naast zijn praktijk als beeldend kunstenaar is hij de oprichter en auteur van de website ‘Lost Painters’ (sinds 2010).