‘Highlighting Skin’
Michael Kirkham en

Ina van Zyl

18 januari 2020 - 20 maart 2020

Een ontmoeting tussen licht en huid: zo kun je de schilderijen van Ina van Zyl en Michael Kirkham omschrijven. Voor beide kunstenaars is de huid het dunne grensvlak tussen binnen en buiten – kwetsbaar, gehavend en soms glanzend in het licht. Het leven van de figuren in de schilderijen van Kirkham en Van Zyl speelt zich vooral onderhuids af.

In de tentoonstelling Highlighting Skin komen de werken in één ruimte samen. Uitgangspunt is het gelijknamige essay van Ernst van Alphen, die ook de werken voor de tentoonstelling koos.

De dubbeltentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen Galerie Onrust, Galerie Gerhard Hofland en De Ketelfactory. Het idee is van Boudi Eskens van Galerie Onrust, Amsterdam.

teaser

distillatie ‘Reflections’

zondag 8 maart 2020, 14.00-19.00 uur

Elke tentoonstelling bij De Ketelfactory kent een Distillatie: een verdiepingsmiddag waarbij de inspiratiebronnen van de kunstenaar(s) centraal staan. De Distillatie die onderdeel vormt van Highlighting Skin heet ‘Reflections’.

Zondag 8 maart genoten we van een inspirerend programma met lezingen van Ernst van Alphen en dermatoloog Marianne Crijns. We keken de film ‘Software Garden’ van Rory Pilgrim (winnaar Prix de Rome 2019) en de videoportretten van Ina van Zyl en Michael Kirkham. We sloten af met een heerlijke maaltijd.

videoportretten

publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Highlighting Skin, met daarin afbeeldingen van de getoonde werken en het essay van Ernst van Alphen. De publicatie verschijnt in een Nederlands- en Engelstalige versie.
bestellen

artikelen

De Ketelfactory toont bijzondere ‘Highlighting Skin’ – Kor Kegel in Het Nieuwe Stadsblad

Waar gewoon nog schilderijen hangen – Rob Smolders in Altijd Vandaag

Highlighting skin – Avondlog Wim Noordhoek

Onderhuidse spanning – Chris Reinewald in Museumtijdschrift

Skin deep  – De Kunstmeisjes

Onderhuidse spanningen – Hella de Groot in JEGENS & TEVENS

pers en media

persbericht

film opening 18 januari – Ben Wigmans van Schie TV