Michael Kirkham, Weeping Man, 2010, 60 x 80 cm, olieverf op doek. Privé collectie, Amsterdam.
Ina van Zyl, The Idea And Its Shadow (after Roger Doyle), 2008, 50 x 100 cm, olieverf op linnen. Privé collectie, Bilthoven. Fotografie Peter Cox, courtesy Galerie Onrust, Amsterdam

‘Highlighting Skin’
Michael Kirkham en

Ina van Zyl

18 januari - 5 april 2020

Opening zaterdag 18 januari van 15.00 tot 18.00 uur

Een ontmoeting tussen licht en huid: zo kun je de schilderijen van Ina van Zyl en Michael Kirkham omschrijven. Voor beide kunstenaars is de huid het dunne grensvlak tussen binnen en buiten – kwetsbaar, gehavend en soms glanzend in het licht. Het leven van de figuren in de schilderijen van Kirkham en Van Zyl speelt zich vooral onderhuids af.

In de tentoonstelling Highlighting Skin komen de werken in één ruimte samen. Uitgangspunt is het gelijknamige essay van Ernst van Alphen, die ook de werken voor de tentoonstelling koos.

De dubbeltentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen Galerie Onrust, Galerie Gerhard Hofland en De Ketelfactory. Het idee is van Boudi Eskens van Galerie Onrust, Amsterdam.

distillatie ‘Reflections’

zondag 8 maart 2020, 14.00-19.00 uur

Een inspirerend programma met medewerking van onder andere Ernst van Alphen en Rory Pilgrim.
Kim Everdine Zeegers verzorgt de videoportretten van de kunstenaars. Meer informatie over het programma binnenkort op de website en in de nieuwsbrief.

Kosten: € 25 p.p., inclusief een maaltijd en de publicatie Highlighting Skin.

Reservering verplicht via deketelfactory.nl

publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Highlighting Skin, met daarin afbeeldingen van de getoonde werken en het essay van Ernst van Alphen. De publicatie verschijnt in een Nederlands- en Engelstalige versie.

pers

De film die Schie TV maakte tijdens de opening op 18 januari is hier te zien. Met dank aan Ben Wigmans.